25 Ekim 2007 Perşembe

Mücahit Türkler!

Bir kör milliyetçilik dalgası almış başını gidiyor.. İnsanlar mantıklı düşünmüyorlar, belki de mantıklı olan savlarını hamaset dolu saçma sapan sloganlarla doldurmaya çalışıyorlar. Çünkü düşünmüyorlar, fikir üretmiyorlar. Her zamanki gibi milletçe kendi kendimize propoganda yaparak içimizi rahatlatıyoruz. Hani şu ermeni soykırımı tasarısı amerikan dış işleri komisyonundan geçmişti o zaman da benzer hamasi lafları duymuştuk. (Hakkaten noldu o laflara, adamlar demişti "iki gün sonra unuturlar, hiç bir şey olmaz" diye. Hem unuttuk hem de bi bok yapamadık). Bu içini rahatlatma çok değişik boyutlarda olabiliyor, msn'de içi boş bir yazı yollayıp "bunu herkese yolla, yollamazsan şehitlerin kanı yerde kalır" falan gibi saçma şeyler. Hatta facebook'ta bile artistik fotoğraflarının yerine türk bayrağı koyanlar bir nevi vicdan masturbasyonu yapıyor. Facebook'ta vatan kurtaran mücahit arkadaşlarımız bir de resminin yerine türk bayrağı koymayanları vatan haini falan ilan ediyorlar. Düşünemeyen, fikir üretemeyen insanların arasında bulunmak açıkçası beni boğuyor.

Biraz önce de elime bir yazı geçti neymiş hemen K. Irak'a girilsinmiş, özetle Tayyip Erdoğan bizi oyalıyormuş, Amerikan uşağıymış falan fıstık. İçlerinde doğru şeyler vardır, ben de sorguluyorum girersek ne olur girmezsek ne olur hatta arkadaşlarımla tartışıyorum çoğu zaman. Ama yok İsrail şunu yapmış bunu yapmış, İsrail büyük de biz değilmiyiz, falan yazarak yine düşünmeden Türkiye'yi süper güç sanan arkadaşlarımız yok değil. Değiliz evet ne var yani gocuncakmıyım bu gerçeği kabullenmekten, biz İsrail kadar güçlü değiliz. Dünya'daki sermaye hareketlerini biz kontrol etmiyoruz, dünyadaki tek süper gücünü biz yönetmiyoruz. Biz sadece ortadoğuda petrol yüzünden oynanan saçma oyuna ve bu batağa sokulmak istenen bölgenin "kendi çapında" güçlü devletlerinden biriyiz (şimdi bunu okuyanlar yanlış anlamasın, Türkiye bölgesinde güçlü bir devlet; ve tabiki aciz bir ülke değil, ancak konjonktürel olarak bazı yerlerde elimiz kolumuz bağlı. Basiretsiz dış ve iç politakalarımız da cabası). Girmek bize ne kazandıracak, bizden ne götürecek iyice irdelemek lazım.

Ayrıca bu miting tarzı olayların da cılkı çıktı sanki. Arkadaşımın anlattığına göre geçen gün Kıbrıs Şehitleri'nde insanlar toplanıp şehitler için yürümüş. Sonra da caddenin çıkışında durup gelene geçeni tek tek durdurup neden kendileri yürürken onların yemek yediğini ya da başka şeylerle uğraştıklarını sorgulamışlar. Bu iş artık sokak kavgasına dönecek biraz da, kamplaşma iyice artacak. İnsanlar artık slogan atıp atmamayı değil, karşısındakini durudurup etnik kökenini sorgulayacak.. Biraz daha aklı selim olmamız lazım milletçe. Düşünelim, tartışalım, fikir üretelim.. Bu güne kadar hiç bir şehit cenazesine gitmemiş, hiç bir zaman bu konulara kafa yormamış, yeri geldiğinde askerden kaçmak için bin bir türlü yol arayacak insanlar bu son olaylar da avazları çıktığı kadar bağırıyorlar ve milliyetçiliğin bu olduğunu sanıyorlar. Tamam ben facebook mücahiti olmayabilirim ama o insanlardan daha milliyetçi olduğum kesindir...


Emre Altıntaş

1 yorum:

Turkpanzer dedi ki...

yaziklarina buyuk olcude katiliyorum.. ozellikle su sonradan olusan post-milliyetci akim hakkinda dediklerin gercekten dogru tespitler. askerden fersah fersah kacan yeni nesil gencligin facebook'ta en saglam milliyetci benim gibi gorunmeleri, diger insanlari ilgilenmemekle suclamalari..
hele hele ne yaptiginin farkinda olmadan, bilincsizce isi etnik milliyetcilige suren insanlari isaret etmen cok guzel..

bu sekilde dusunen, bir miktar akli selim insanlar gormek ise hepsinden guzel.